Boldog Óvoda Program

Boldog Óvoda Program

Intézményünk 2018 óta Boldog Óvoda, míg 2020 óta Örökös Boldog Óvoda címmel is büszkélkedhet. A program meghirdetője és a szakmai munka vezetője a „Jobb Veled a Világ Alapítvány”.
A Boldog Óvoda programjának fókuszában az áll, hogy hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és optimista hozzáállást kialakítani a gyermekek körében is. Olyan tudományosan is igazolt programban veszünk részt, mely a pozitív pszichológia módszereire épül, ami mind a gyermekek, mind a pedagógusok jólétével foglalkozik, és ahol lehetőség van a szülőket is bevonni a programba. Az a cél, hogy a tudásátadást és az életben szükséges kompetenciák fejlesztését összhangba hozzuk az óvodai nevelésben, valamint a program egyes elemeit beépíthessük a gyermekek szociális- és érzelmi nevelésébe.
A programnak köszönhetően optimista, magabiztos és kitartó gyermekeket nevelhetünk, akik megoldandó feladatként kezelik a mindennapi kihívásokat, észreveszik az élet szépségeit, az örömteli pillanatokat, és boldog, határozott, pozitív énképpel rendelkező iskolássá, majd felnőtté válnak.