Bemutatkozás

Óvodánk bemutatása

Óvodánk, a Hajdúsámsoni Önkormányzati Óvoda 2021. szeptember 01-jével alakult intézmény, mely 3 gyermekcsoporttal városunk központjában működik, fenntartónk pedig a város Önkormányzata. Intézményünk modern, minden igényt kielégítő  esztétikus külső és belső környezettel rendelkezik. A 3 csoportszobából álló épületrész ünnepélyes átadására 2016. júniusában került sor. Minden csoportszobához saját mosdó és öltöző, valamint fedett terasz tartozik. A gyermekek ellátását szolgálja még egy jól felszerelt tornaterem és tornaszertár, sószoba, valamint a saját főzőkonyhánk is.
A helyi értékek, sajátosságok, és igények figyelembe vételével, a törvényességi elvárásoknak megfelelően, a nevelőtestülettel közösen készítettük el a jövőre vonatkozó elképzeléseinket. A Tevékenységközpontú óvodai nevelési program adaptációja alapján dolgoztuk ki pedagógiai programunkat, végezzük munkánkat, amely a tevékenységekre építve, azt felhasználva fejleszti a gyermekek személyiségét, s juttatja őket újabb ismeretek birtokába.
Az óvoda zavartalan működéséhez fontosnak tartjuk az intézményi környezet és a tárgyi feltételek biztosítását. A csoportszobák tágasak, világosak, jól felszereltek, nyugodt, barátságos légkört biztosítanak. A berendezési tárgyak maximálisan szolgálják a gyermekek kényelmét, biztonságérzetét. Valamennyi csoport hangsúlyozza saját arculatát és az ott dolgozó óvodapedagógusok és pedagógiai munkát segítők egyéniségét.